A Belügyminisztérium 340 millió forintos támogatásából a helyi- és térségi turizmust erősítő sport- és szabadidő centrumot létesített a Szelidi-tó partján Dunapataj Nagyközség Önkormányzata.

Az eltelt több mint egy hét, különösen a május elsejei hosszú hétvége egyértelműen bebizonyította: kiváló elképzelés volt a Szelidi Sport és Szabadidő Központ, közismertebb nevén a Bowling Center megépítése Dunapataj-Szelid üdülőfaluban – írja Zsiga Ferenc a megújult Kalocsai Néplap Online megjelent fotógalériás tudósításában.

Az április 28-án, méltó ünnepség keretében átadott korszerű, szemet gyönyörködtető létesítmény iránt azóta is folyamatos az érdeklődés, közel-távoli településekről vonzza a látogatókat. A méretében is figyelemre méltó, 541 négyzetméter alapterületű komplexum avatásán a Belügyminisztérium három államtitkára volt jelen: dr. Felkai László közigazgatási államtitkár, dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár és Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár. 

Dusnoki Csaba, Dunapataj Nagyközség polgármestere az eseményen hangsúlyozta:

Az átadás napjával Dunapataj életében egy olyan nap jött el, amire büszkék lehetünk, ami beírja magát a nagyközség, a Dunapataj-Szelid üdülőfalu történetébe. A létesítmény alapvető célja – a munkahelyteremtés mellett – az volt, hogy a Szelidi-tó szezonális, néhány hónapra kiterjedő turisztikai idejét jelentősen, gyakorlatilag az egész évre kitoljuk.”Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára kifejtette:

Az eredményes és sikeres munka alapja a kormányzat és az önkormányzatok összefogása. A kormány azokra a tervekre biztosít forrásokat, amelyek helyben jól előkészítettek és átgondoltak. Dunapatajon ez így működik, példa erre a Szelidi Sport és Szabadidő Centrum is.”A nemzeti színű avatószalag átvágása után a jelenlévők megtekintették és kipróbálták az épületben elhelyezett modern bowling pályákat és a játéktermet, melyekben a Kalocsai Néplap Online felületén fotógaléria segítségével Önök is körbenézhetnek! 

forrás: kalohirek.hu

Hozzászólások

comments