Szelidi tó – Strand, innováció

A Szelidi-tó déli partján kb. 800 m hosszúságú strand húzódik. A tavon vizibicikli, csónak, kajak, kenu, szörf kölcsönzésre, illetve kalandpark használatára van lehetőség. A tavat és környékét motiváció alapján eddig is pihenés, nyaralás, úszás, fürdőzés, aktív turizmuson belül a vízi sportok űzése, túrázás, a természeti értékek megtekintése, tanulmányozása, illetve horgászat, vadászat miatt keresték fel.Az elmúlt években jelentős önkormányzati fejlesztéseket sikerült megvalósítani Dunapatajon-Szeliden. A turisztikai célú fejlesztések közül a legnagyobb turisztikai projektként említhető a Dunapataj-Szelidi-tó turisztikai kerékpárút megépítése. Ennek során 2 új, kb. 4 km-es kerékpárút épült meg. Az egyik belterületi, hiánypótló, településen áthaladó kerékpárút, a másik Szelid üdülőterületi szakasz. Jelentős fejlesztés volt Dunapataj-Szelid üdülőterületen a Szittyó-tér térkövezése, a strandon és a Szittyó-téren lévő illemhelyek felújítása, a strand területén húzódó térkövezett sétány megépítése. A sétány mellett és környékén – környezetkímélő – kandelábereket, lámpatesteket és hangosítást helyeztek el, melyekről a Korona Rádió műsorát hallhatjuk. A sétány és környékének megvilágítása lehetővé teszi a hangulatos esti, éjszakai sétálást, a vízpart élővilágának esti, éjszakai megfigyelését, az illemhelyek, vendéglátóegységek megközelítését, a nyári programok, rendezvények színvonalasabb megrendezését. A Szelidi-tó partján 4 játszótér található. Az elmúlt évben értékmegőrző szekrények, valamint egy információs faház került kihelyezésre.Az idei év beruházásai közé tartozik Szelid Bodzás-Húsfoka részen ivóvíz gerincvezeték kiépítése, Dunapataj-Szelidi-tó turisztikai kerékpárút felújítása,valamintSzeliden egy új kerékpárút kiépítése az I.és a IX. utca szakaszán az út mellett napkollektoros kandeláberek elhelyezésével.

Azstrandbelépők árai az idei évben változtak a szelidihez hasonló üdülő-zónákban alkalmazott jegyárakhoz hasonlóan.A parkolás ebben az évben is ingyenes  a strand körül.

Felnőtt belépőjegy:

Egész napos: 700,- Ft/nap |16 órától: 400,- Ft

Gyermek belépőjegy (diák):

Egész napos: 400,- Ft/nap | 16 órától:  200,- Ft

Heti bérlet (felnőtt): 2.700,- Ft

Heti bérlet (gyermek): 1.700,- Ft

Szezonbérlet: 5.000,- Ft

Szezonbérlet megváltására jogosult:

– Szeliden üdülő ingatlannal rendelkező tulajdonos, résztulajdonos nyugdíjas/nagycsaládos szülők, akik 3 vagy több gyermeket nevelnek, építményadó hátralékuk nincs, az ilyen nagycsaládban élő gyermekek, illetve az ezen családhoz tartozó nagyszülők akik a gyermekek strandon történő felügyeletét ellátják. A nagyszülők jogosultságának további feltétele, hogy a gyermekek is rendelkezzenek szezonbérlettel.

– dunapataji diák, (érvényes nappalis diákigazolvánnyal rendelkező személy, 20 éves korig);

– dunapataji nyugdíjas;

– dunapataji önkormányzati nyugdíjas,

A dunapataji 3 és többgyerekes családok négy hétvégén térítésmentesen vehetik igénybe a strand szolgáltatását. Jogosultságukról a Polgármesteri Hivatal igazgatási csoportjától kérhetnek igazolást.A 20 fő feletti csoportok a belépőjegy árából 20 %-os kedvezményt kapnak.

 

 

              DSC02970k DSC02971k DSC02969k

© Elérhetőség , Impresszum : Szelidi Nyár 2012, készítette: Snassz Média
Szelidi tó és szállás helyeket bemutató weboldal.
best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes