A turizmus szezonális ingadozásának csökkentése érdekében egész évben látogatható Sport és Szabadidő Centrum épül Dunapataj – Szeliden. A Belügyminisztérium pályázatán elnyert 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló beruházás a korábbi EU-s és egyéb fejlesztések egységeihez kapcsolódik majd. A szolgáltatások bővítésére a turisták visszajelzései, a helyi, környékbeli és térségi lakosok megkeresései alapján is nagy igény és érdeklődés mutatkozik.

A sikeres pályázatról szólva Dusnoki Csaba polgármester elmondta: Szelid üdülőfalu és a térség húzó turisztikai kínálata csak akkor maradhat továbbra is versenyképes attrakció, ha az infrastruktúra, a szolgáltatások továbbfejlesztésével alkalmazkodik az új trendekhez, a látogatói igényekhez és elvárásokhoz.

A szezonhosszabbítást célzó beruházás a már meglévő Turisztikai Fogadóközpont mellett, a Szittyótérre vezető út irányába valósul meg, a 2022. évben. Az új komplexumban egy sport és szabadidő centrumot fogunk működtetni.

„Kialakításra kerül egy bowlingpálya, valamint gyerekek és felnőttek részére játékterem / közösségi terem, melyben egyéb sportjátékokat (billiárd, csocsó,darts, léghoki, rex) lehet majd űzni. Egy olyan közösségi teret kívánunk kialakítani, amely szezontól függetlenül, egész évben nyújt komplex színvonalas szolgáltatást a szabadidő hasznos eltöltéséhez, egyben lehetőséget biztosít különböző rendezvények, családi események megtartására is.”

Mindez hozzájárulhat a településre, térségbe látogató turisták számának és fogyasztásának növeléséhez, a nálunk eltöltött idő, illetve a turisztikai szezon hosszabbításához. A projekt a korábbi EU-s programból támogatott és egyéb fejlesztések egységeihez kapcsolódik, ráépül a meglévő turiszikai kínálatra – fejtette ki a polgármester.

Dusnoki Csaba hozzátette: mint emlékezetes, a közelmúltban a strandon megvalósított turisztikai fejlesztésnek köszönhetően sikerült megépíteni egy játszóteret, kültéri fitneszparkot, a többfunkciós turisztikai fogadóközpontot fedett színpaddal és fedett nézőtérrel, szabadtéri mozival. Egyúttal a meglévő illemhelyek, kültéri öltözők és zuhanyzók is megújultak.

A településevezető hangsúlyozta, „nem elhanyagolható szempont, hogy az új létesítménnyel új munkahelyek jönnek létre, növekednek az önkormányzat idegenforgalmi és iparűzési adóból származó bevételei, amelyek lehetővé teszik az attrakciók és a közösségi szolgáltatások további bővítését.” Mint elhangzott, az önkormányzat elemzése szerint a fejlesztés hatásaként az idegenforgalom növekedésével, fellendülésével, a látogatói létszám emelkedésével lehet számolni. További előny, hogy az üdülőterületen még több rendezvény szervezésére, lebonyolítására kerülhet sor, és növekedés várható a vendéglátóhelyek, kereskedelmi egységek, magánszálláshelyek forgalmában, az eltöltött vendégéjszakák számában is. Mindezek következtében lehetősége lesz a vállalkozóknak további fejlesztések megvalósítására, megtarthatók és bővíthetők lesznek a jelenlegi munkahelyek.

 

Dusnoki Csaba polgármester szerint az önkormányzat elsődleges célkitűzése, hogy az új alternatív programhelyszín jól illeszkedjen a meglévő és elérhető turisztikai kínálathoz, hozzájáruljon a szolgáltatások színvonalának emeléséhez, ezzel is segítse a szezonhosszabbítást.

 

forrás: kalohirek.hu

 
 

Hozzászólások

comments