Megérkezett a nyár szelidi slágere Both Zoli és Rokker Zsolti közreműködésével a Szelidi Nyár 2018. Haverok, buli, fürdés és csajok… Both Zolit kérdeztük, mi késztette a zene elkészítésére és milyen emlékek kötik a Szelidi-tóhoz:

A Szelidi tó szeretete nálam már egész kiskoromban kezdődött ugyanis Dunapataji rokonságom és dédnagymamám végett, aki odavalósi volt születésemtől fogva minden nyáron a tó parton az akkori fűzfák árnyékát élveztem és vidáman építettem a homokozó lapátommal iszap várat. Aztán ahogy nőttem egyre jobban beleszerettem a tájba és közvetlen környezetébe.

1997 óta szerepelgetek a médiában és soha egyetlen dologhoz sem adtam a média által megszerzett nevemet, de múlt évben egy forró nyári délután döntöttem. Ezt a csodát mindenkinek meg kell ismernie, és én azon leszek, hogy országos szinten megismertessem az emberekkel a tavat és a tó által nyújtott lehetőségeket. 2017 nyarán született az első dal ami egy átdolgozás volt, gondoltam azzal nem lövünk mellé, hisz az eredeti Luis Fonsi – Despacito nagyon sikeres volt már akkor és a refrénre pont rá illet a Szelidi-tó. Kovács Axel, (aki Kerozin együttes frontembere) barátommal együtt született meg a magyar szöveg és egyből felkerestem Erdei Sándor (Rokker Zsoltti) humorista barátomat hogy a dalban lévő rap részt van-e kedve elvállalni, egyből igent mondott és nagyon tetszett neki az ötlet. Aztán megmutattam már a majdnem kész verziót Szolnoki Péternek a Bon-Bon együttes énekesének, akivel szinten nagyon jó barátok vagyunk, és nagyon szívesen mondott igent a refrén eléneklésére. Így született múlt évben a Szelidi-tó- sze-li-di-tő című első dalunk mely a tavat népszerűsítette.

Aztán idén tavasz elején sokat beszélgettünk Erdei Sanyi (Rokker Zsoltti) barátommal, hogy idén nyáron is kellene csinálni valamit, amivel tehetünk valamit Szelidért, és hozzá járulhatunk a népszerűsítéséhez. Mindenképp saját dalt szerettünk volna idén és a címe még a szöveg megírása előtt, melyet Rokker Zsoltti barátom követett el, már megvolt; “Szelidi nyár”. Ebben a címben benne van minden, nem is kell külön magyarázni. Egy nagyon jó pörgős – bulizós nóta lett mind zeneileg mind szövegileg én úgy gondolom, de ezt majd mindenki döntse el maga miután meghallgatta. Én kívánok mindenkinek kellemes nyarat és jó bulizást! Hajrá Szelidi-tó, hajrá Szelidi nyár! Both Zoli

 

Hozzászólások

comments