Augusztus 11-én ki lehetett volna tenni a telt ház táblát a parti sétányra a Szelidi-tónál, ahol délelőtt 10 óra előtt hangulatos közös bemelegítéssel készülődött a 344 (!) fős mezőny, hogy ismét megkerülje a „kígyó farkát”, azaz az elszántabbak körbefussák akár háromszor is a tavat.

A kitűnő idő, az ideális helyszín és a családias hangulat együtt teremtett olyan atmoszférát, hogy még az is kedvet kapott a futásra, aki korábban nem hódolt ilyen szenvedélynek, arról nem is beszélve, hogy idén is a profi rendezés – Aero Club Foktő-Kalocsa Egyesület – minden igényt kielégítően látta el feladatát.

A frissítő pontokon a nagy viadalokra jellemző minden földi jóval kényeztették a futókat, a sok tombolatárgy, ajándék és emlékplakett pedig valóban csak a hab volt már a tortán.

Ezúttal is érkeztek próbázok az ország minden részéről, ahol a különböző kategóriákban és versenytávokon a rendezők nem regisztráltak hivatalos végeredményt, azért az élen érkezőket portálunk mégis kiemelné.

11 km-es versenytáv abszolút első helyén a bajai, profi duatlonos versenymúlttal is büszkélkedhető Várbíró Attila érkezett nagy fölénnyel a célba.
Ugyanitt a hölgyeknél a budapesti Szabó Nóra futott át elsőként a célkapu alatt.

22 km-es versenytáv – két kör a tó körül – embert próbáló kihívását a szintén bajai Karajkó Sándor teljesítette elsőként, míg a fővárosból érkező Tavaszi Barbara nem talált legyőzőre a hölgyek közül.

33 km-es távon nem sikerült egyértelműen eldönteni a kategória legjobbjait. Külön elismerés a 72. évében járó kiskunhalasi Tabajdi Józsefnek, akiről tudni kell, hogy 25 Budapest maratont teljesített már és ezúttal is lefutotta a tó körüli 22 km-es pályát.
A hölgyek mezőnyében pedig a 73 éves Lencsés Éva néni Nagyorosziból, aki szintén közismert hosszútávfutó.

Köszönet a támogatóknak, a segítőknek és mindenkinek, akit illet, akik ezt a nagyszabású futónapot megszervezték, szponzorálták, illetve profi módon le is vezényelték.
Külön köszönet illeti Török TibortPosztobányiné Juhász Andreát és Posztobányi Zoltánt, akik a tavalyi évhez hasonlóan idén is főszervezői voltak a nagyszerű rendezvénynek.

forrás: Kalohirek.hu

Hozzászólások

comments